Röke Blås hemsida
Header

Vilken vår!

mars 11th, 2013 | Posted by matilda_karlsson in Blogg

Hej!

Än är det bara mars och vi i Röke Blås har verkligen haft en bra start på året! Det var väldigt roligt att få spela i EFS-kyrkan i Ängelholm den 27 januari tillsammans med familjen Nordqvist, som även var med på USA-turnén i somras.

Igår, 10 mars, hade vi en konsert i Röda Salongen, Hässleholm Kulturhus, tillsammans med Lena Maria Klingvall, Mikael Järlestrand och pianist Ola Hedén. Det var en varierad konsert som innehöll bland annat ett Jesus Christ Superstar-medley, Så länge skutan kan gå, Pärleporten och Amazing grace. Det är fantastiskt roligt att få sitta på scenen och bara göra det man tycker är roligt – spela – tillsammans med så duktiga gästartister! Ännu roligare är det när publiken verkar uppskatta det. Tack Lena Maria, Mikael, Ola, Ingemar och alla blåsare. Tack till alla er som kom och lyssnade och tack till er som skötte ljud och ljus!

 

Nu blickar vi framåt och nästa konsert är verkligen också något att se fram emot! Vi i Röke Blås ger en konsert i Höganäs kyrka den 28 april tillsammans med gospelkören One Nation, med Jonas Engström i spetsen, samt soulsångaren Samuel Ljungblahd som vi spelat med i Hässleholm två gånger tidigare, 2010 och 2012.

Samuel Ljungblahd gjorde ett väldigt lyckat inhopp i SVTs “Så ska det låta” 2009. Efter säsongen vann han SVTs omröstning om vem tittarna helst vill se i programmet nästa säsong. Samuel Ljungblahd har en fantastisk röst, som även känns igen från husbandet i tv-programmet Let’s Dance. Han har släppt tre album och vid releasekonserten av det tredje, “No.3”, i Globen 2009 “golvade” han den amerikanska gospelstjärnan Kirk Franklin med sin tolkning av Franklins sång “Don’t Cry”.

One Nation är en gospelkör som består av 25 erfarna sångare från nordvästra Skåne. Sedan starten 2006 har kören samarbetat med bland annat Triple & Touch och Joshua Nelson från New York tillsammans med Mahalia Jacksons pianist Eddie Robinson.

Konserten, “Från Samuel Ljungblahd till Stevie Wonder”, kommer, precis som namnet antydet, att innehålla både flera välkända Stevie Wonder-låtar och flera av Samuel Ljungblahds egna låtar. Vi ser verkligen fram emot denna konsert och hoppas att just du kommer och lyssnar!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.