Röke Blås hemsida
Header

Om Röke Blås

Röke EFS Musikkår, eller Röke Blås som orkestern kallas, startades 1955 av skollärare Erik Karp. Röke är en liten by som ligger c:a 20 km utanför Hässleholm i Skåne.

Från början bestod Röke Blås av ett 10-tal ungdomar som spelade tillsammans i missionshuset. I slutet av 60-talet lämnades taktpinnen över till sonen Ingemar Karp. 2018 lämnades taktpinnen åter vidare, denna gången till Tommy Andersson, musiklärare i Hässleholm. Röke Blås har vuxit, och har i dag ett trettiotal medlemmar i åldern 16 – 70 år.

Repertoaren är väldigt bred och innehåller stilar som klassisk och sakral musik, marchmusik, men även musik av modernare snitt såsom jazz, rock och gospel. En hel del av den musik som spelas är arrangerad speciellt för orkestern. Vi framför gärna musik med kristna förtecken, och orkesterns uppgift är att förmedla den glädje och kärlek som finns hos Jesus Kristus.

Röke Blås har turnerat flitigt i Sverige men även spelat mycket utomlands t.ex. i Tyskland, England, USA och Israel. Den senaste långa turnén gjordes till USA:s västkust, sommaren 2016. Röke Blås besökte kyrkor runtom i Kalifornien och norra Arizona.

Röke Blås har spelat in fem skivor. Den senaste skivan producerades 2016 och heter Go tell it.